Lichttherapie Bioptron | Bioptron lampen

LICHTTHERAPIE BIOPTRON

WAT IS LICHTTHERAPIE?

Kleur is licht en licht is kleur

De zon zendt licht met verschillende frequenties uit. Deze frequenties kunnen gescheiden worden door een proces dat breking wordt genoemd. Wanneer het licht door een kristallen prisma gaat, wordt het gebroken en gesplitst in de zeven kleuren van het spectrum. Elke kleur heeft zijn eigen frequentie.

Als de gescheiden kleuren door een ander prisma gaan, zullen ze wit licht vormen. De eerste persoon die dit fenomeen aan het eind van de 17e eeuw aantoonde was Sir Isaac Newton, de grote Britse natuurkundige.

Golflengten en frequenties van kleuren

Men neemt aan dat energie zich verplaatst als golven. De afstand tussen opeenvolgende golven wordt golflengte genoemd, en het aantal keren dat een golf in één seconde oscilleert wordt frequentie genoemd. In het algemeen geldt: hoe langer de golflengte, des te lager de frequentie. Elke kleur heeft zijn eigen specifieke frequentie en zijn afzonderlijke golflengte. Slechts een klein gedeelte van het elektromagnetisch spectrum is zichtbaar voor het menselijk oog.

bioptron huid eczeem

BIOPTRON: huidbehandeling met lichttherapie, bijvoorbeeld eczeem of acne

Violet heeft de kortste golflengte, en rood de langste.

Voorbij violet ligt ultraviolet dat weliswaar onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar het lichaam kan doordringen. Ultraviolet geeft ons een bruine kleur en doodt bacteriën.
De langste golflengte aan de andere kant van het spectrum is rood. Voorbij rood ligt infrarood, gevolgd door microgolven, radar-, radio- en televisie-golflengten, allemaal onzichtbaar voor het menselijk oog.

Rood, oranje en geel, met langere golflengten, lijken het oog sneller te bereiken dan de kleuren aan de andere kant van het spectrum. Zij worden warme kleuren genoemd, omdat we ze associëren met vuur en zonneschijn.

Groen, blauw en violet worden als koele kleuren ervaren. Ze reizen met kortere golflengten, waardoor het langer lijkt te duren voor ze onze ogen bereiken. Ze doen denken aan het water van de zee en rivieren, de hemel, de winterse dageraad. Ze worden ook wel terugwijkende kleuren genoemd vanwege de lange tijd die hun energie nodig heeft om de ogen te bereiken.

Elke warme kleur heeft zijn complementaire koele kleur: rood – blauw, oranje – indigo, geel – violet, groen – rood (magenta).

BIOPTRON LICHTTHERAPIE

Kleur is van vitaal belang voor uw welzijn.

ROOD – ACTIVEERT EN REVITALISEERT
ORANJE – HERSTELT EN BEZIELT
GEEL – VERSTERKT EN VERHELDERT
GROEN – HERSTELT HET EVENWICHT EN ONTSPANT
BLAUW – VERZACHT EN KALMEERT
INDIGO – ZUIVERT EN FOCUST
VIOLET – INSPIREERT EN STEUNT

BIOPTRON LICHTTHERAPIE: EEN UNIEKE SYNERGIE VAN LICHT EN KLEUR OM UW ZINTUIGEN TE DOEN ONTWAKEN

KWALITEITEN VAN BIOPTRON KLEUREN

KLEUREN EN HUN PERSOONLIJKHEIDSKENMERKEN:

BIOPTRON lichttherapie kleur roodBIOPTRON lichttherapie kleur rood lampRood: rood vertegenwoordigt gezondheid, vuur, hitte, bloed, passie, wilskracht, overleven. Deze kleur stimuleert, prikkelt en irriteert. Hij geeft de mens een gevoel van macht. Hij wordt gebruikt om energie te geven en om beweging, directe respons en passie te stimuleren. Hij wordt gebruikt voor rode stoplichten, het Rode Kruis enzovoorts.

Rood: moedig, zelfverzekerd, humanistisch, wilskrachtig, spontaan, eerlijk en extravert.

BIOPTRON lichttherapie kleur oranjeBIOPTRON lichttherapie kleur oranje lampOranje: oranje is een gelukkige, blije, creatieve en warme kleur, die lichamelijke energie combineert met mentale kwaliteiten. Het is de kleur van creativiteit en aanpassingsvermogen. Hij wekt een algemeen gevoel van welzijn en vrolijkheid op. Oranje symboliseert warmte en welvaart, en heeft te maken met zelfrespect: oranje muren in eetkamers om de eenheid van het gezin te bevorderen, oranje zonsondergangen voor ontspanning.

Oranje: enthousiast, gelukkig, gezellig, energiek, sportief, zelfverzekerd en constructief.

BIOPTRON lichttherapie kleur geelBIOPTRON lichttherapie kleur geel lampGeel: geel is de kleur van intellect en perceptie. In de oude dagen was het de kleur die het leven en vreugde symboliseerde. Geel heeft betrekking op eigenwaarde en hoe we over onszelf denken. Het is de kleur van de persoonlijkheid en het ego. Hij is psychologisch heilzaam als je in een moedeloze en melancholieke bui bent. Het is de kleur van helder denken, onthechting, helderheid, vertrouwen, charme. Bijvoorbeeld: ondernemers krijgen het advies om gele banden te dragen om hun zelfvertrouwen te versterken.

Geel: goed gehumeurd, optimistisch, zelfverzekerd, praktisch en intellectueel.

BIOPTRON lichttherapie kleur groenBIOPTRON lichttherapie kleur groen lampGroen: groen is de kleur van de liefde, vooruitgang, groei van de jeugd, onervarenheid, vruchtbaarheid, hoop, balans en nieuw leven. Het is ook de kleur van jaloezie, afgunst en bijgeloof, want het is de kleur van gevoelens. Het is ook een kalmerende en stilmakende kleur. Groen, gedragen door chirurgen om de patiënt te kalmeren, versterkt het immuunsysteem. Deze kleur bestrijdt ook spanning: bijvoorbeeld een wandeling door groene velden bevordert ontspanning, enzovoorts.

Groen: begrijpend, beheerst, flexibel, sympathiek, medelevend, gul, nederig, natuurminnend en romantisch.

BIOPTRON lichttherapie kleur blauwBIOPTRON lichttherapie kleur blauw lampBlauw: blauw is in emotionele omstandigheden psychologisch rustgevender dan groen. Het is de kleur van meditatie en spirituele groei, omdat hij de geest ontspant. Blauw is de kleur van de waarheid, toewijding, rust en oprechtheid. Het is de kleur van hogere mentale kwaliteiten. Blauw heeft betrekking op zelfexpressie. Het is de kleur van rust, comfort en betrouwbaarheid. Blauwe ziekenhuisborden dragen bij aan rust, geduld en gezondheid, terwijl blauwe uniformen veiligheid en betrouwbaarheid oproepen.

Blauw: trouw, tactvol, aanhankelijk, inspirerend, inventief, zorgzaam en voorzichtig.

BIOPTRON lichttherapie kleur indigoBIOPTRON lichttherapie kleur indigo lampIndigo: indigo is psychologisch een goede kleur voor discipline, structuur, geloof en efficiency. Hij wordt ook gezien als hulp tegen verslavende gevoelens. Indigo roept angsten op, stimuleert en draagt bij aan eigen verantwoordelijkheid. Deze kleur symboliseert structuur, de focus en de plicht: denk aan donkerblauwe-indigo pakken, schooluniformen enzovoorts.

Indigo: intuïtief, onverschrokken, praktisch, idealistisch, wijs en een waarheidszoeker.

BIOPTRON lichttherapie kleur violetBIOPTRON lichttherapie kleur violet lampViolet: violet is psychologisch gerelateerd aan zelfkennis en spiritueel bewustzijn. Deze kleur is altijd als genezend gezien, en stimuleert de vereniging van ego en geest. Het is een krachtige kleur en mag niet worden gebruikt bij kinderen. Als een ontspannende, spirituele kleur wordt hij gebruikt in kerken, op begrafenissen (om mensen zich dichter bij God te laten voelen, voor troost en begrip) en in therapiekamers. Hij haalt de gedachten van mensen weg van ​​dagelijkse beslommeringen.

Violet: inspirerende leiders, vriendelijk en rechtvaardig, filantropen, zelfopofferend, visionair, creatief en mentaal sterk.

KLEUREN ALS UW EERSTE HULP OM UW WELZIJN TE VERBETEREN

kinderen bioptron lampenProbleem | bijpassende kleur

  • Slechte concentratie: geel of violet
  • Kortademigheid: blauw
  • Indigestie: geel
  • Koudegevoel: rood
  • Emotionele/gevoelsproblemen: oranje
  • Rouw: roze of groen
  • Stress: groen
  • Aanhoudende hoofdpijn: blauw of violet

https://www.bioptronbelgium.be/

Comments are closed.