Bioptron lamp voor winterdepressie | lichttherapie voor SAD

bioptron lamp medall pro

Winterdepressie

BIOPTRON lichttherapie kan gebruikt worden als aanvullende behandeling ter ondersteuning van conventionele medische methodes en als monotherapie voor bepaalde indicaties.

Bioptron lamp prijs

BIOPTRON kan helpen bij:

  • Genezing van wonden
  • Pijnstilling en vermindering van de intensiteit
  • Depressies, zoals winterdepressie of SAD

De uitstekende kenmerken van BIOPTRON Licht laat het licht toe niet alleen de huid te penetreren, maar ook de diepere weefsels. Het positieve effect van BIOPTRON Licht is daarom niet beperkt tot het behandelde gebied van de huid.

BIOPTRON Licht heeft biostimulatieve effecten: wanneer het toegepast wordt op de huid stimuleert het lichtgevoelige intracellulaire structuren en moleculen. Dit leidt tot cellulaire kernreacties en veroorzaakt zogenaamde secundaire reacties, die niet beperkt zijn tot het behandelde gebied van de huid.

BIOPTRON lichttherapie stimuleert en moduleert herstellende en regeneratieve processen, en ook het proces van het menselijk immuunsysteem.

BIOPTRON lichttherapie is aanvaard geworden als een nieuwe vorm van behandeling voor preventie, therapie en rehabilitatie voor de vermelde medische indicaties, zoals ook winterdepressies.

We raden aan om een geneesheer te raadplegen voor u BIOPTRON lichttherapie gebruikt, voor professioneel advies of deze behandeling voor u aan te raden is, of dat er andere medische behandelingen nodig zijn.

BIOPTRON VOOR BESTRIJDING VAN DEPRESSIE / WINTERDEPRESSIE

winterdepressie lichttherapie bioptron

winterdepressie: lichttherapie Bioptron, behandeling depressie

Seizoensafhankelijke depressie: SAD (‘Winterdepressie‘)

De lange nachten en doffe dagen tijdens de winter kan bij sommige mensen leiden tot een sombere stemming.

Dit wordt seizoensafhankelijke depressie, SAD of ‘winterdepressie’ genoemd. Men veronderstelt dat SAD veroorzaakt wordt door een evenwichtsstoornis in de productie van een ‘slaaphormoon’, melatonine.

Een verhoogde lichtintensiteit kan leiden tot een vermindering in productie van het ‘slaaphormoon’ en dus ook de gerelateerde symptomen.

  • Chronischevermoeidheidssyndroom
  • Verlaagde motivatie
  • Verhoogde nood aan slaap

BIOPTRON lichttherapie levert het effectieve lichtspectrum, zonder UV-straling, met een minimum van 10.000 lux, wat heilzaam is voor de behandeling van SAD.

Info wat is winterdepressie / Bioptron lichttherapie tegen winterdepressie

Lichttherapie is een standaardbehandeling voor seizoensafhankelijke depressie en gerelateerde symptomen, zoals bijvoorbeeld winterdepressie.

BIOPTRON LICHT

ER BESTAAT GEEN LEVEN ZONDER LICHT!

bioptron modelLicht is:

De belangrijkste bron van leven.
De belangrijkste bron van energie.

Het is wetenschappelijk en medisch bewezen dat veel ziektes en mentale aandoeningen veroorzaakt worden door gebrek aan licht. Tegenwoordig spenderen we bijna 90% van onze tijd binnen, zonder natuurlijk licht. Dit is heel riskant voor onze gezondheid en is gekend als de oorzaak van verschillende ziektes. Licht is essentieel om gezond te blijven en ziektes te voorkomen.

Maar er is meer aan BIOPTRON Licht:

Het activeert celgroei
Het verbetert het immuunsysteem van het lichaam
Het stimuleert het genezingsproces van het hele lichaam

WORDT GEZOND, BLIJF GEZOND, GENEES EN HERSTEL SNELLER MET BIOPTRON

GESCHIEDENIS VAN LICHT

Het succesvolle gebruik van licht in de geneeskunde kent een lange geschiedenis. Oude beschavingen, de Grieken, de Egyptenaren en de Arabieren begrepen het belang van licht en de genezende effecten ervan voor de gezondheid.

‘Heliotherapie’ was de eerste natuurlijke lichttherapie die succesvol gebruikt werd als een effectieve medische behandeling voor het voorkomen en genezen van verschillende medische condities. Hippocrates, een Griekse wetenschapper en de vader van de moderne wetenschap (460-370v.Chr.) zei: ‘Vis medicatrix naturae’, respecteer de genezende kracht van de natuur.

MODERNE LICHTTHERAPIE

Niels Ryberg Finsen BIOPTRON Lichttherapie

Niels Ryberg Finsen: Lichttherapie

In 1893 ontwikkelde de Deense geneesheer Niels Ryberg Finsen een van de eerste toestellen die in staat waren om technologisch gesynthetiseerd ‘zonlicht’ te produceren. Technologisch gesynthetiseerd licht heeft duidelijke voordelen: de intensiteit en uitgestraalde lichtspectrum zijn te regelen. Tussen 1895 en 1903 behandelde hij meer dan 950 patiënten met lupus vulgaris (huidtuberculose) met gebruik van gefilterd, technologisch gesynthetiseerd ‘zonlicht’.

In 1903 ontving hij de Nobelprijs voor de geneeskunde voor zijn onderzoek naar lichttherapie en zijn uitstekende therapeutische prestaties. Dokter Finsen wordt daarom beschouwd als de stichter van de moderne lichttherapie.

Dokter Niels Ryberg Finsen, Deense geneesheer en Nobelprijswinnaar, 1903.

Winterdepressie? Overweeg een BIOPTRON lamp | BIOPTRON Lichttherapie help echt!

Comments are closed.