Bioptron lichttherapie werking | Bioptron lampen

Bioptron Lichttherapie

bioptron lichttherapieDe Bioptron®-apparaten zijn medische hulpmiddelen met een innovatieve technologie, ontworpen voor gebruik door zowel de professionele als de particuliere gebruiker. Bijhorende statieven zorgen voor een optimaal gebruiksgemak.

Alle Bioptron®-apparaten hebben dezelfde therapeutische werking, het enige verschil is de behandelingsdiameter en het ontwerp. Alle Bioptron® Lichttherapie-apparaten zijn ‘Made in Switzerland’’ en worden geproduceerd door BIOPTRON AG.

Tip: ontdek de beste medische matrassen voor rugklachten.

Bioptron® Technologie

Deze heel speciale vorm van licht- of fototherapie berust uit polochroom, incoherent, lineair gepolariseerd infrarood licht.

Polychroom: slechts een selectief, beperkt gedeelte van het elektromagnetisch spectrum wordt gebruikt (480-3400nm). Het Bioptron®-licht is dus vrij van schadelijke UV-stralen en bevat een deel van het infrarood spectrum.

Incoherent: door het asynchrone verloop van de gepolariseerde lichtgolven onderscheidt de Bioptron® technologie zich van alle medische LASER-toepassingen.

Lineair gepolariseerd: onder een wetmatig bepaalde invalshoek wordt het licht meerdere malen gereflecteerd op verschillende lagen speciaal geslepen glas (Brewsterspiegel). Hierdoor verkrijgt men een totale polarisatie met hoog rendement (>95% tussen 590-1550nm).

Het Bioptron®-licht plant zich op deze wijze voort in vlakke golven parallel aan elkaar.

Door gebruik te maken van een meerlagige spiegel is het ook mogelijk om met infrarode delen van het lichtspectrum te werken.

Infrarood bepaalt namelijk het infiltratievermogen van het gepolariseerde licht, of met andere woorden, hoe groter het gedeelte infrarood, hoe dieper het licht werkt.

Dit in tegenstelling tot andere lichttherapie-apparaten die bijvoorbeeld het licht projecteren door een polarisatiefilter waardoor het rendement aan gepolariseerd licht heel laag ligt.

Wanneer men bijvoorbeeld gebruik maakt van een plastic filter om het licht te polariseren (ipv een Brewsterspiegel), dan kan men ook geen gebruik maken van infrarood omdat de plastic filter zou smelten.

Vermogensdichtheid: gemiddeld 40 mW/cm2

Lichtenergie per minuut: gemiddeld 2,4 Joule/cm2

Een geïntegreerde koeling zorgt ervoor dat de temperatuur bij een behandelingsafstand van circa 10 cm constant 37°C blijft, wat oververhitting van de huid of het onderliggend weefsel uitsluit.

De sleutel van het therapeutisch effect van het Bioptron®-licht is het polarisatie-aspect. Dit aspect induceert een volledige bio stimulatie op cellulair niveau. Het Bioptron®-licht fungeert als een trigger en regulator van biologische processen welke het lichaam helpen te regeneren

Werking Bioptron® Lichttherapie

bioptron lichttherapie werkingDe werking van de Bioptron Lichttherapie is gebaseerd op een interactie van meerdere mechanismen:

1. Versnelde en verbeterde wondheling met onderdrukking van littekenweefselvorming:
Herstel van beschadigde celmembranen, heropstarten van de energieproductie in de cel waardoor de meestal geremde celdeling opnieuw spontaan verloopt. Stimulatie van macrofagen en fibroblasten met vernietiging van celdébris en bacteriën (bacteriofagocytose), gekoppeld aan een verhoogde collageenproductie.

2. Anti-inflammatoir:
Het Bioptron® licht stimuleert de aanmaak van interferon (alfa en beta geproduceerd door resp. leukocyten en fibroblasten) dat helend werkt. Bovendien wordt de aanmaak van prostaglandines, welke een nadelige invloed uitoefenen op de verschillende weefsels, afgeremd.

3. Anti-oedemateus:
Stimulatie van de lymfatische drainage waardoor verhoogde afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen mogelijk wordt.

4. Verbeterde perfusie en revascularisatie:
Dilatatie en versnelde ontwikkeling van nieuwe bloedvaatjes waardoor er sneller en meer zuurstof (en andere bouwstoffen) naar de beschadigde weefsels gaan.

5. Spierrelaxerende werking:
Het Bioptron® licht reduceert de prikkeling van de pijnbanen, wat wetenschappelijk verklaard kan worden doordat de celmembraanpermeabiliteit voor kalium afneemt, hetgeen de depolarisatie van de cel beïnvloedt waardoor de pijnperceptie verlaagt.

6. Activeert de immuunrespons:

Het verdedigingsmechanisme van het lichaam wordt zowel cellulair als humoraal gestimuleerd, wat de immuunrespons aanzienlijk versterkt.

Bioptron® Lichttherapie voor cosmetisch/therapeutisch gebruik

Het gebruik van een groot aantal vochtinbrengende crèmes is bij iedereen bekend. Waar velen echter niet van op de hoogte zijn, is dat, wanneer men de kaap van dertig jaar heeft overschreden, de absorptiecapaciteit van de meeste huidcellen gedaald is tot amper 30%.

De Bioptron® Lichttherapie herstelt beschadigde celmembranen en verhoogt de activiteit en het absorptievermogen van gezonde celmembranen tot 150%. Hierdoor zorgt de Bioptron® Lichttherapie ervoor dat de werking van crèmes aanzienlijk verhoogd wordt.

Dankzij het Bioptron® licht kunnen vitaminen, collageen, zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen makkelijker doorheen de celmembranen getransporteerd worden waardoor het regeneratieproces ten volle geactiveerd wordt.

Bioptron lichttherapie apparaten

bioptron lichttherapieBioptron Med All III – oppervlak van 4 cm (eerder voor thuisgebruik of ondersteunend=flexibel)

Bioptron Pro 1 – oppervlak van 11 cm (zowel medisch- als thuisgebruik)

Bioptron 2 – oppervlak van 14 cm (uitsluitend medisch gebruik)

Bioptron lamp prijs

BIOPTRON Lichttherapie kan helpen bij:

  • Anti-aging van uw huid: rimpels, …
  • Gelaatsverzorging
  • Genezing van wonden
  • Eczeem en acne
  • Littekens
  • Spierpijn
  • Artrose
  • Reuma
  • Depressie, winterdepressie

Mensen zoeken ook: Luchtreinigers van Therapy Air

Lees ook: luchtzuiveraar kopen |

Comments are closed.