Bioptron lampen | Bioptron Medall, Bioptron Pro

BIOPTRON LAMPEN SYSTEMEN

zepter bioptron werkingBIOPTRON toestellen zijn medische toestellen gebruikt onder professionele condities in ziekenhuizen, gespecialiseerde instituties, wellness- en sportcentra, maar zijn ook geschikt voor thuis (prive-gebruik). De BIOPTRON toestellen zijn gebaseerd op innovatieve technologie en zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor iedereen. Vloerstatieven zijn beschikbaar voor elk toestel en laten handige positionering toe volgens de noden van de gebruiker. Op deze manier is elk deel van het lichaam gemakkelijk te behandelen en levert het de gebruiker een ontspannen, genietbare behandeling. De drie soorten toestellen verschillen enkel in grootte en ontwerp, en hebben allemaal dezelfde fysieke lichteigenschappen en hebben dus een identieke heilzaam effect op het menselijk organisme.

Alle BIOPTRON Lichttherapielampen worden gemaakt in Zwitserland door BIOPTRON AG.

BIOPTRON AG is een Zwitsers bedrijf dat lid is geworden van de Zepter Groep in de midden jaren 1990. Vooraanstaande resultaten in het gebied van lichttherapie kwamen voort uit het wetenschappelijk onderzoek, de ervaring, en de deskundigheid van de Zepter Groep. Deze bevindingen zijn voortdurend geïmplementeerd geweest in de productie van BIOPTRON lichttherapielampen.

1. BIOPTRON MEDALL: VOOR GEBRUIK THUIS

lichttherapie nek pijn bioptron zepter lampGemakkelijk te gebruiken, absoluut veilig, krachtig en toch zachtaardig, met een stijlvol ontwerp en de modernste technologie is het ontworpen voor gebruik thuis, in ziekenhuizen en wellness- en sportcentra. Het is ergonomisch, gemakkelijk te hanteren en draagbaar. Neem het overal mee naartoe en programmeer het door gebruik van zijn geïntegreerde timer en moderne scherm. De filter van 5 cm laat een handige behandeling toe van het gehele lichaam, van kleine gebieden tot grotere.

Bespaar energie, tijd en geld met de innovatieve slaapmodus die slechts 0.5 W energie verbruikt in wachtstand, zodat het toestel altijd meteen gebruikt kan worden zonder energieverspilling. Het toestel wordt ook geleverd met een vloerstatief en een handige draagzak voor veilige opberging en transport.

2. BIOPTRON PRO 1: VOOR THUIS EN/OF PROFESSIONEEL

gelaatsverzorging bioptron zepter

gelaatsverzorging: bioptron zepter

Het BIOPTRON Pro 1 Light Therapy toestel is ontworpen voor gebruik thuis, in ziekenhuizen en in therapeutische centra.

Het toestel is beschikbaar met een functionele vloerstatief en/of een ergonomische tafelstatief voor flexibel gebruik in huishoudelijke en professionele omgevingen. De hoogte en invalshoek is gemakkelijk te verstellen en de kop van het toestel kan 360° gedraaid worden voor een gemakkelijk gebruik in bijna elke positie.

De duur van de behandeling kan gemakkelijk geprogrammeerd worden tot een tijdsduur van 30 seconden door middel van een controlepaneel. Een geïntegreerde afstandsmeter verzekert de aanbevolen afstand met de huidoppervlakte. De tafelstatief wordt ook geleverd met een stofkap en een handige ondersteunende mat (desinfecteerbaar, verwisselbaar en wasbaar). De vloerstatief komt geleverd met platte voetjes, maar er is ook een optie voor een wielset.

De filterdiameter van de BIOPTRON Pro 1 is ongeveer 11 cm.

BIOPTRON KLEURTHERAPIE

Een accessoire voor het BIOPTRON Pro 1 toestel

LICHT EN KLEUREN ZIJN ESSENTIEEL VOOR ONZE LICHAAM EN ZIEL

Bioptron kleurenlichttherapieKleurtherapie is een manier om kleuren en licht te gebruiken om de primaire energiecentra van ons lichaam te balanceren en te versterken. Kleurtherapie werkt op een holistisch niveau, en behandelt het verstand, het lichaam en de geest. In de weet dat kleuren genezende effecten hebben op het organisme, hebben wij de BIOPTRON Pro 1 Kleurentherapie ontwikkeld om uw welzijn en gezondheid ideaal te ondersteunen.

BIOPTRON Pro 1 Kleurenfilters zijn van de hoogste kwaliteit en bieden een schitterende kleurenintensiteit, en laten alleen het gewenste deel van het lichtspectrum door terwijl de rest van het licht gereflecteerd wordt.

 • BIOPTRON Pro 1 Kleurentherapie Filterdoos
 • BIOPTRON Pro 1 Kleurentherapie 7 kleurenfilters
 • De Kleurentherapie filters in het BIOPTRON Pro 1 toestel vervangen
 • De BIOPTRON Pro 1 Kleurentherapie toepassen

Onze gezondheid hangt niet alleen af van onze lichamelijke noden, maar ook onze emotionele, mentale en spirituele noden. Het principe van de kleurenchakra therapie is gebaseerd op de veronderstelling dat kleuren verwant zijn aan de zeven hoofdzakelijke chakras, welke elk een spiritueel centrum zijn in ons lichaam gelegen langs de ruggengraat. Deze chakras zijn als spiralen van energie, die elk verwant is aan dat specifiek lichaamsdeel.

Chakra (uitgesproken als sja-kra) is Sanskriet voor ‘wiel’. Men veronderstelt dat chakras energie opslaan en verspreiden. Er zijn zeven chakras, en elke chakra is verbonden met een specifiek orgaan of systeem in het lichaam. Elke chakra heeft een dominante kleur, die uit balans kan geraken. Als dit voorkomt kan het een aandoening en lichamelijke gevolgen veroorzaken. Door de geschikte kleur te introduceren kan de aandoening verholpen worden.

Hieronder is een beschrijving van elke chakra, de overeenkomstige kleur en het lichaamsdeel.

Kleur / Chakra

Violet: Kruin
Indigo: Voorhoofd
Blauw: Keel
Groen: Hart
Geel: Zonnevlecht
Oranje: Bekken
Rood: Basis

Voordelen van de BIOPTRON Kleurtherapie, de welzijnstherapie voor gezondheidsbewuste mensen:

 • Veilig voor gebruik bij volwassenen, kinderen en dieren
 • Natuurlijk, niet-invasief en gemakkelijk te gebruiken
 • Hulpmiddel voor zelfhulp, geeft u meer persoonlijke kracht en zelfvertrouwen
 • Behulpzaam bij emotionele, mentale en lichamelijke aandoeningen
 • Unieke en speciaal ontworpen glazen kleurenfilters
 • Gemaakt in Zwitserland

Basischakra – rood
Vanuit een psychologisch standpunt staat rood voor gezondheid, vuur, hitte, bloed, passie, wilskracht, overleving, woede, drift, gevaar en verwoesting. Het stimuleert, wekt op en irriteert. Het geeft mannen een gevoel van macht

Bekkenchakra – oranje
Vanuit een psychologisch standpunt combineert oranje lichamelijke energie met mentale kwaliteiten. Het is de kleur van creativiteit. Het creëert een algemeen gevoel van welzijn en opgewektheid. Oranje symboliseert warmte en welvaart. Het is verbonden aan zelfrespect.

Zonnevlecht – geel
Psychologisch gezien is geel goed voor moedeloze en melancholische toestanden. Het is de kleur van intellect en waarneming. In de oude tijd was geel de kleur van het leven. Het suggereert vreugde, blijdschap en plezier. Geel is verbonden aan eigenwaarde, aan hoe we over onszelf voelen. Het is de kleur van de persoonlijkheid en het ego.

Hartchakra – groen
DE MIDDELSTE KLEUR VAN HET SPECTRUM
Groen is de kleur van de liefde, vooruitgang, jeugd, groei, onervarenheid, vruchtbaarheid, hoop, balans en nieuw leven.
Het is ook de kleur van de jaloezie, nijd en bijgeloof. Het is de kleur van gevoelens.

Keelchakra – blauw
Psychologisch gezien is blauw qua emoties meer rustgevend dan groen. Blauw is de kleur van meditatie en spirituele uitbreiding. Het ontspant de geest. Blauw is de kleur van de waarheid, toewijding, kalmte en oprechtheid. Het is de kleur van de intuïtie en hogere mentale kwaliteiten. Blauw is verbonden aan zelfuitdrukking.

Voorhoofdchakra – indigo
Psychologisch gezien is indigo een goede kleur voor discipline, structuur, geloof en doeltreffendheid. Het helpt ook bij het wegruimen van verslavende emoties. Indigo brengt angsten naar boven (het onthult waar de angst vandaan komt en hoe het verwant is aan de aandoening). Indigo inspireert en moedigt zelfverantwoordelijkheid aan.

Kruinchakra – violet
Psychologisch gezien is violet verwant aan zelfkennis en spiritueel bewustzijn. Het is altijd al een helende kleur geweest. Het stimuleert de eendracht van ego en geest. Violet is verbonden aan zelfkennis. Violet is een krachtig licht en mag niet gebruikt worden bij kinderen.

De BIOPTRON Kleurtherapie is bedoeld om gebruikt te worden met het BIOPTRON Pro 1 toestel. In context van de Kleurtherapie is dit toestel bedoeld voor toepassingen volgens de algemene literatuur over Kleurtherapie voor welzijn.

3. DE BIOPTRON 2: MEDISCH / PROFESSIONEEL GEBRUIK

littekens lichttherapie genezingHet medische toestel BIOPTRON 2 is ontworpen voor gebruik door gezondheidsprofessionals. De lengte van elke behandeling is gemakkelijk in te stellen tot aan 95 minuten, verdeelbaar in minuten en te besturen door middel van een geïntegreerde elektronische zachte start en stop schakelaar. De hoekige vorm maakt het gemakkelijk om het toestel op verschillende manieren te positioneren, zodat het gehele lichaam van de patiënt kan behandeld worden.

De filterdiameter van de BIOPTRON 2 is ongeveer 15 cm.

STATIEVEN

Er zijn statieven beschikbaar voor alle BIOPTRON Lichttherapie toestellen, wat het gemakkelijk maakt om het toestel te positioneren volgens de wensen van de gebruiker.

ALGEMENE FACTOREN

 • Gebruiksveiligheid
 • Mobiliteit
 • Hoog comfortgehalte voor een ontspannende behandeling
 • Gebruiksgemak door de ergonomie van de tafelstatieven of de lage basis van de vloerstatieven die onder bedden en stoelen past
 • Snap-in veiligheidssysteem
 • Flexibiliteit om alle gebieden van het lichaam te bereiken
 • Gebruiksvriendelijke montage en verstelling

Statief voor BIOPTRON Compact III, beschikbaar:

4 Redenen om een Bioptron lichttherapie lamp te kopen

De Bioptron lichttherapie lamp is een van de vele alternatieven voor lichtbehandeling. Hieronder vindt u slechts vijf redenen om dit type lamp voor uw behandeling aan te schaffen.

1. De Bioptron lamp vereist geen oogbescherming voor de behandeling.

Deze lamp heeft een uniek ontwerp, waarbij de lichtpanelen in het apparaat zijn ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat u geen speciale veiligheidsbril of bril hoeft te dragen wanneer u de lamp gebruikt voor een behandeling, omdat er geen directe blootstelling is aan krachtige lichten. Het maakt het ook gemakkelijker op te bergen en mee te nemen indien nodig, aangezien u geen extra set beschermende brillen nodig heeft.

De Bioptron lamp levert volledig spectrum rood en nabij infrarood (NIR) licht dat uw algemene gezondheid helpt verbeteren door energie te leveren in cellen doorheen uw lichaam zonder schade te veroorzaken zoals andere lampen kunnen doen.

2. Dit type alternatieve lichttherapie wordt geleverd met een garantie, wat betekent dat u het gemakkelijk kunt laten repareren als er iets mis mee gaat.

De Bioptron lamp wordt geleverd met een garantie, wat betekent dat u de gemoedsrust heeft te weten dat als uw lichttherapie apparaat kapot gaat om welke reden dan ook gedurende deze periode, het gratis gerepareerd of vervangen kan worden.

Als er toch iets stuk gaat aan de lamp, zoals een defecte voeding na langdurig gebruik, dan is de lamp heel eenvoudig en snel te vervangen, omdat er geen speciaal gereedschap nodig is om het apparaat te openen. Op deze manier hoeft u geen geld uit te geven om reparaties door professionals te laten uitvoeren.

3. Het is gemakkelijk om de Bioptron lampen te gebruiken omdat ze draagbaar zijn en slechts ongeveer 1,4 kg wegen.

De Bioptron lamp is zeer eenvoudig in gebruik, met een gewicht van iets meer dan een kilogram. Dit maakt het gemakkelijk te verplaatsen indien nodig voor behandeling op elk moment van de dag of nacht. Er is geen speciale voeding of stopcontact nodig omdat dit lichttherapie-apparaat op batterijen werkt in plaats van op elektriciteit uit een stopcontact, zodat u het overal mee naartoe kunt nemen.

Aangezien er geen extra bril gedragen hoeft te worden bij het gebruik van dit type alternatieve lichtbron, zitten er geen draden in de weg zoals bij andere lampen die oogbescherming vereisen wanneer ze in het stopcontact gestoken en aangezet worden. Als uw huidige apparaat te veel snoeren heeft, dan is het misschien tijd voor een verandering!

4. De Bioptron lampen zijn stiller dan andere soorten lichtbehandelingen omdat ze minder warmte en geluid uitstralen – dit maakt ze ook veel comfortabeler in het gebruik.

De Bioptron lamp is veel stiller dan andere soorten lampen omdat er geen bewegende delen zijn en hij minder warmte afgeeft. Dit maakt deze apparaten zeer comfortabel in het gebruik, omdat u geen oorbescherming nodig heeft zoals bij sommige andere apparaten nodig is bij gebruik voor een behandeling.

Dit betekent dat het Bioptron lichttherapie apparaat indien nodig tijdens sessies dicht bij uw hoofd of lichaam kan worden geplaatst zonder ongemak en zorgen over gehoorbeschadiging door harde geluiden. Het zorgt er ook voor dat u geniet van een sessie van betere kwaliteit dankzij meer comfort en een gemakkelijke toegang dankzij de ontwerp kenmerken.

Comments are closed.